Ock

2023-2024 Eğitim-öğretim yılı 1.dönem sona erdi.Başarılı ve sosyal etkinliklerle dolu bir dönem geçirdik. Bugün  öğrencilerimiz ile karne heyecanlarını paylaştık. Törende  UNESCO  Kulübümüzün düzenlemiş olduğu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilerimize hediyeleri  verildi.

Okul müdürümüz Ali SOLMAZ, evlatlarımız karne heyecanı  yaşıyor,  onları ve  öğretmenlerimizi tebrik ediyor , güzel  bir tatil geçirmelerini diliyorum, dedi.

Ock

Okulumuz UNESCO Kulübü 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü çeşitli etkinliklerle kutladı."En büyük engel sevgisizliktir" sözünden hareketle okulumuzda resim yarışması düzenlendi.Yarışmaya katılan tüm 3. sınıflarımıza teşekkür eder;dereceye giren öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Ock

Doğanın korunması ve sürdürülebilirliği, günümüzde giderek önem kazanan bir konudur. Bu bağlamda ağaç dikme eylemi doğanın korunması için en etkili yollardan biridir. Ağaç dikmek, birçok farklı şekilde doğaya katkıda bulunmanın yanı sıra insanlara birçok fayda da sağlar. Ağaçlar, havayı temizleyerek solunabilir hava kalitesini artırır, toprağı korur ve erozyonu önler. İklim değişikliği ile mücadele eder, su kaynaklarını korur ve biyoçeşitliliği artırır. Bu sebeple okulumuz İngilizce öğretmeni Dilek Güneş ve eTwinning proje sınıfı okulumuzun arka bahçesine meyve ağaçları dikitiler.

Ock

Bakanlığımız tarafından uygulanan son hafta etkinlik programı çerçevesinde sınıflarda bilgi yarışmaları düzenlendi. Yarışmalarda genellikle web2.0 araçları kullanıldı böylece öğrencilerimiz eğlenerek öğrendiler.

Ock

Bakanlığımız tarafından programlanan etkinlik haftası kapsamında Dilek Güneş öğretmenimiz tarafından eTwinning projesi öğrencileri ile bilimsel bir çalışma yapıldı.Yapılan deneyde bitki örtüsünün erezyonla mücadelede ne kadar etkili olduğu yaparak yaşayarak anlaşıldı.

Ock

Okulumuz UNESCO Kulübü olarak Etkinlik Haftası kapsamında Ağız ve Diş Sağlığına Önemin arttırılması için bilgilendirme yapıldı.Konulya ilgili videolar izletilip etkinlikler yaptırıldı.

Ock

Okulumuz UNESCO kulübü 10 Aralık Dünya İnsan Hakları gününü kutladı.

OKULUMUZDA DÜNYA DİYABET GÜNÜ FARKINDALIK PROGRAMI UYGULANDI

Ock

"Dönem Sonu Faaliyet Haftası " etkinliklerimizde bugün  gezilere yer verdik. 3.  ve 4. Sınıflarımız Etnografya Gezisi, Lokum Fabrikası Gezisi ve Sinema  etkinliklerine yer verildi.

Ock

"Dönem Sonu Faaliyet Haftası" etkinliklerimizde bugün, sınıflarımızda akıl zeka oyunları, geleneksel çocuk oyunları  oynandı. 1. Sınıf Okuma Şenlikleri yapıldı.

Ock

Millî Eğitim Bakanlığımızca bu yıl ilk kez yarıyıl tatilinden önceki son haftada öğrencilerin keyifli ve öğretici bir hafta geçirmeleri; sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılmalarının teşvik edilmesi için düzenlenen "dönem sonu faaliyet haftası"  etkinliklerimizin 2. gününde, öğrencilerimizi keyifli etkinliklerle buluşturduk.

Göçmen Sağlığı Merkezinde görevli Psikolog Tuğba Faden Haydarı tarafından, tüm sınıflarımızda " Sağlığımı Koruyorum" semineri verildi.

Komedi Saati etkinliğimizde SDÜ öğrencileri tarafından "Niloya" gösterisi düzenlendi.

Ayrıca tüm sınıflarımızda "Kitap Okuma Etkinliği" düzenlendi.

Ock

Okulumuzda "Dönem Sonu Faaliyet Haftası" etkinlikleri, oluşturulan " Okul Eylem Planımız" doğrultusunda tüm sınıflarımızda uygulanmaktadır.

3. ve 4. sınıflarımızda bilgi yarışmaları, 1. ve 2. sınıflarımızda kelime oyunu, tüm sınıflarımızda " En Sevdiğini Paylaş",  "Yetenek  Paylaşım Saati, Tenis maçı, Engelli Parkur Spor Faaliyetleri" yapılmıştır.

.

Ock

Ülkemizde, öğrencilerimizin sosyal ve kültürel etkinlikler yoluyla öğrencilerin dilin zenginliklerini tanımasını ve kültür taşıyıcısı olan sözcüklerle buluşmalarını sağlamak amacıyla okul öncesinden liseye tüm sınıf kademelerinde uygulanmak üzere "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" başlatıldı.

Okulumuzda proje kapsamında etkinliklerimiz planlanarak, derslerimizde işlenmeye başlandı.

Ara

UNESCO Kulübümüzün düzenlemiş  olduğu  kompozisyon  yarışması ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün yapmış olduğu  "Sözlük Oluşturma"  etkinliklerinde dereceye giren  öğrencilerimize  madalyaları verildi.

Törende ayrıca okulumuzda staj eğitimlerini tamamlayan Süleyman Demirel Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü öğrencilerine belgeleri  takdim edildi.

Okul Müdürümüz Ali SOLMAZ öğrencileri tebrik  ederek, başarılarının devamı diledi.

Ara

Yardımseverliğin, birliğin simgesi olan ve ihtiyaç duyulan her an yanımızda olan Kızılay Gönüllülerini okulumuzda konuk ettik.

Kızılay Kurumu hakkında sunum yapan Gönüllüler, öğrencilerimizin sorularını cevapladılar. Kızılay Gönüllülerine teşekkür ederiz.