Çanakkale Zaferi milletimizin tarih boyunca kazandığı en büyük zaferlerinden biridir. Milletimizin canı pahasına, bütün imkansızlıklara rağmen vatanını nasıl savunduğunu gördüğümüz büyük bir kahramanlık destanıdır.

18 Mart Çanakkale Zaferi okulumuzda gerçekleştirilen programımız ile coşkulu ve duygulu bir şekilde kutlandı.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu topraklar üzerinde özgürce yaşayabilmemiz için gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Ruhları şad olsun.

ÇANAKKALE GEÇİLMEZ!

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 12 Mart 1921 tarihli oturumunda, İstiklal Marşının milli marş olarak kabul edilmesinin 103. yıldönümünü bugün aynı coşku ve gururla kutlamanın mutluluğunu yaşarken, İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif ERSOY'u bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz.

12 Mart İstiklal Marşının Kabulünün 103.yılı ve Mehmet Akif ERSOY´u Anma Günü kapsamında okulumuzda program düzenlendi. Programda İstiklal Şairimiz Mehmet Akif ERSOY´un hayatı ve eserlerinin yanı sıra az bilinen özellikleri, İstiklal marşının oluşturulma süreci gibi konular hakkında bilgiler verildi. Şiirler okundu.

Düzenlenen "İstiklal Marşı Okuma Yarışmasında" dereceye giren öğrencilerimize, okul Müdürümüz Ali SOLMAZ tarafından madalya verildi.

Süleyman Demirel Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi  Öğrencilerinin katkılarıyla, öğrencilerimiz "Yeşilay Haftası" etkinlikleri yaptılar.

Afiş ve pano hazırlama,  taç yapma, sağlığımız konulu sunum izleme etkinliklerine yer verildi.

6 Mart 1930, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milli birlik ve beraberliği artırmak amacıyla yaptığı yurt gezileri kapsamında Isparta’ya geldiği tarihtir. Öğrencilerimizle birlikte 6 Mart tarihini etkinliklerle kutladık.

Okulumuzda "6 Mart Satranç Turnuvası" düzenlendi.Dereceye giren öğrencilerimize ödül verildi.

"Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında  kültürel etkinliklerimiz devam ediyor.

Anasınıfı öğrencilerimiz, öğretmenlerinin rehberliğinde "Barışma Manço, Lavanta Kesesi ve Halı  Dokuma etkinlikleri " yaptılar.

"Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında , Kültürel Etkinliklerimiz temalı etkinliklerde simit yapımına yer verildi. Anasınıfı öğrencilerimiz, öğretmenleri rehberliğinde simit yaptılar.

Simit, Arapça 'has beyaz un' anlamına gelen 'samid' kelimesinden gelir. Osmanlı döneminde saraydaki un depoları 'simithane', padişah fırını ise 'simit fırını' olarak anılıyordu. 1593 senesinde hazırlanmış 'Üsküdar Şeriye Sicili'nde has undan yapılan halka şeklindeki ekmek türüne 'simid-i halka' adı verildi.

Okulumuz 1. sınıf öğrencilerimize " Çevre ve Sıfır Atık Bilinçlendirme Temel Eğitimi" verildi.

Isparta Belediyesi "İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü" personeli tarafından verilen eğitimde, geri dönüşümün önemi, geri dönüşümün nasıl gerçekleştiği anlatıldı. Öğrencilerimizin soruları cevaplandı. "Geri Dönüşüm" konulu animasyon izletildi.

Eğitim sonunda tüm öğrencilerimize hediyeler verildi.

"Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında Anasınıfı öğrencilerimiz, öğretmenlerinin rehberliğinde "kültürel  öğelerimiz" etkinliğini yaptılar. Isparta'mızın kültürel öğelerini tanıdılar.

Davraz Kayak Merkezinde açılan yeni spor salonu ile tesislerine kavuşan Isparta Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, bünyesindeki kayak antrenörleri ile 7-14 yaş grubuna ücretsiz kayak dersi veriliyor.

“Kayak Bilmeyen Kalmasın” projesi kapsamında, 2. ve 3. sınıf öğrencilerimiz de öğretmenlerimiz rehberliğinde kayak antrenörleri ile kayak derslerine başladılar.

13.02.2024 Tarihinde "Güvenli İnternet Günü'nde" öğrencilerimize Sınıf öğretmenleri ve Rehber öğretmenimiz tarafından güvenli internet kullanımı ve önemi anlatıldı. Okul panosu hazırlandı. Kodlamalı boyama çalışmaları yapıldı.

eTwinning Kulübü öğrencileri ve danışman öğretmeni liderliğinde gerçekleştirilen etkinliklerle "Güvenli İnternet Kullanımı" konusunda farkındalık yaratıldı.

Bingöl Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Fevzi ŞEVİK tarafından okulumuz öğrencilerine " Çevre, Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık" konulu "Bilim Söyleşisi " gerçekleştirildi.

Söyleşimize katılımları için Dr. Öğr. Üyesi Fevzi ŞEVİK'e teşekkür ederiz.

6 ŞUBAT 2024 SAAT 10.00 ' DA TÜRKİYE GENELİ DEPREM TATBİKATI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Tatbikata biz de katıldık. Tatbikat öncesinde, öğretmenlerimiz tarafından öğrencilerimize, etkinliğin amacı ve olası yaşanabilecek bir deprem anında ve sonrasında tahliye işlemlerinin güvenli bir şekilde nasıl yapılması gerektiğine dair bilgiler verildi.

Binanın boşaltılmasının ardından, öğrencilerimiz toplanma alanında yerlerini aldılar. Sonrasında düzenlenen programda Müdür Yardımcısı Ayşe Nur ATAALKIN konuşma yaparak deprem öncesi ve sonrası yapılması gerekenler ili ilgili açıklamalarda bulundu.

6 Şubat 2023 saat 04.17'de meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından yaşanan can kayıplarının üzüntüsünü yaşadığımızı belirtti. Program sonunda hayatını kaybeden vatandaşlarımız için saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu.

Depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyoruz.

Ock

1/A Sınıfı öğrencilerimizin yürütmüş olduğu "Blue-Green "  eTwinning projemizin "öğrenci webinarı " yapıldı. Webinarda geri dönüşümün önemi  konusuna vurgu yapıldı.  Sunum izletildi.

Ock

2023-2024 Eğitim-öğretim yılı 1.dönem sona erdi.Başarılı ve sosyal etkinliklerle dolu bir dönem geçirdik. Bugün  öğrencilerimiz ile karne heyecanlarını paylaştık. Törende  UNESCO  Kulübümüzün düzenlemiş olduğu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilerimize hediyeleri  verildi.

Okul müdürümüz Ali SOLMAZ, evlatlarımız karne heyecanı  yaşıyor,  onları ve  öğretmenlerimizi tebrik ediyor , güzel  bir tatil geçirmelerini diliyorum, dedi.

Ock

Okulumuz UNESCO Kulübü 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü çeşitli etkinliklerle kutladı."En büyük engel sevgisizliktir" sözünden hareketle okulumuzda resim yarışması düzenlendi.Yarışmaya katılan tüm 3. sınıflarımıza teşekkür eder;dereceye giren öğrencilerimizi tebrik ederiz.